Donderdag 29 juni jl. is het officiële startschot gegeven voor Hilversum Fietst! Een project om inwoners, werknemers en studenten uit de auto en op de fiets te krijgen. Wethouder Floris Voorink, werkgevers en betrokken inwoners uit Hilversum trapten af met een feestelijke taart bij het regiokantoor van de Rabobank op het Hilversumse Arenapark. De Rabobank is zelf één van de werkgevers die de fietsactie gebruikt om de vitaliteit van hun werknemers te bevorderen.

Wethouder Floris Voorink: “Hilversum heeft een prachtige fietsinfrastructuur en de afstanden zijn kort, waardoor fietsen een uitstekend alternatief is voor de auto. Soms is de fiets zelfs een snellere optie dan de auto. Ik roep iedereen dan ook op om voortaan te gaan fietsen”.

Aanmelding via www.hilversumfietst.nl

Mensen die willen gaan fietsen of juist nog meer willen gaan fietsen kunnen deelnemen aan Hilversum Fietst! en zich nu aanmelden op de website www.hilversumfietst.nl. Ook kan iedereen die gebruik maakt van de fiets zich aanmelden via de gratis app Ring-Ring®. Onderdeel van Hilversum Fietst! is dat iedere geregistreerde fietskilometer een punt waard is. De fietser kan elke 100 “fietskilometers” inwisselen voor kortingen bij Ring-Ring® aangesloten (web)winkels. Ook lokale Hilversumse winkels kunnen zich eenvoudig en kosteloos aansluiten bij de Ring-Ring® app! Het project duurt tot eind van dit jaar.

Oproep aan werkgevers

Ook Hilversumse werkgevers kunnen zich op www.hilversumfietst.nl aanmelden voor de actie, zodat ook hun medewerkers mee kunnen doen. Daar kunnen zij ook terecht voor aanvullend advies waarmee medewerkers slimmer en duurzamer kunnen reizen. Werkgevers ontvangen zowel een digitaal als analoog communicatiepakket. Deelname voor werkgevers is gratis.

Steun lokale fietsinitatieven

Met de gereden fietskilometers kan ook worden gespaard voor een lokaal initiatief. Het eerste lokale initiatief dat gesteund wordt, is dat van “Fiets Alle Jaren” in Hilversum, een initiatief dat ouderen meeneemt op tochtjes per riksja door Hilversum. Meer informatie over dit initiatief is te vinden op http://www.hilversumverbonden.nl/fietsen-alle-jaren-hilversum/.

Beter Benutten: slim en snel op de plek van bestemming

Hilversum Fietst! is een initiatief van de gemeente Hilversum en is tot stand gekomen in samenwerking met het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. In en rond de hoofdstad – ook wel de Metropoolregio Amsterdam (MRA) genoemd – is het in de spits druk op de wegen. Waarom zouden we allemaal tegelijkertijd de weg op gaan? Dat moet slimmer kunnen! Bijvoorbeeld door het reizigers makkelijker te maken om op andere momenten te reizen, een andere route te nemen, thuis te werken of een ander vervoermiddel te kiezen. Het bedrijfsleven, de provincies Flevoland en Noord-Holland, de Vervoerregio Amsterdam, gemeenten en het Rijk zetten zich hier gezamenlijk voor in. Onder de noemer Beter Benutten nemen deze partners vóór 2018 ruim 30 maatregelen om de reistijd op de drukste knelpunten in de spits te verbeteren met 10 procent. Hilversum fietst is een van de projecten uit dit programma. Voor meer informatie, zie www.beterbenutten.nl/MRA